top of page

Nybyggnad av fyra stycken radhus i Vallastaden

Linköping

Nybyggnad av fyra radhus i byggemenskap i Vallastaden, Linköping. Vallastaden är en ny stadsdel i Linköping med innovativ arkitektur. Den invigdes som BoExpo september 2017. Det är en nyskapande stadsdel med modern arkitektur. Vallastaden blir en social och ekologisk stadsdel med mycket blandad bebyggelse och grönområden.

 

Projektet består av fyra radhus i två plan och en loftvåning.

Total BOA per radhus 166 kvm.

 

Mer finns att läsa på www.vallastaden2017.se

 

 

 

 

Tillbyggnad av fritidshus i Ludvigsborg

Skåne

Tillbyggnad på ett mindre fritidshus i Ludvigsborg, Skåne. Fasadmaterialet utgörs av obehandlat lärkträ som får en fin grå patina med tiden.

 

Tillbyggnaden står på plintar och är förskjutet från marken. Detta göra att huset smälter bättre in i landskapet. Tillbyggnaden består av ett vardagsrum med kamin och skjutparti i fasad samt två sovrum med förvaringsmöjligheter.  

 

Tillbyggnadens byggnadsarea är på 90 kvm.

 

 

Huset ligger i Höllviken, söder om Malmö. Fasadmaterialet är tegel i danskt format. Fasadteglets färg är svart (Royal Ghost från Tegelmäster i Bara). Taket är svart plåttak (Plannja Modern). Hängrännor, stuprör och övrig plåtinklädnad är också i svart kulör. Huset är helt anpassat efter den smala tomten och maximerad med största möjliga byggnadsarea som är tillåtet att bygga.

 

Huset är uppdelat i två flyglar med ett högre mittparti. Mittpartiet är husets hjärta. Den centrala mittpartiet innehåller vardagsrum, kök och en trappa upp till ett loft. Från loftet har man utgång till en stor takterrass.

 

Två stora takfönster ger ljus till vardagsrum, kök och loft. I den större flygeln finns det två sovrum, wc, allrum, grovéntre och ett master bedroom med wc. I den andra flygeln finns det sovrum, tvätt, wc och huvudentré.

 

Husets byggnadsarea är på 271 kvm.

 

 

 

 

 

Nybyggnad av villa i Höllviken, Skåne

Huset ligger i Lilla Habo, ett fritidshusområde utanför Lomma i Skåne. Byggnaden är helt kvadratisk (9x9 meter). Huset består av ett plan med loft.

 

På bottenplan finns kök integrerat med vardagsrum, wc med tvätt, hall och ett stort sovrum. En liten trappa leder upp till loftet som fungerar som ett allrum. Fasadmaterialet är av trä i en kulör som ska återspegla kulören på tall.

 

Husets byggnadsarea är på 81 kvm.

 

 

 

 

 

Nybyggnad av fritidshus i Lomma

Skåne

Nybyggnad av fritidshus utanför Hallstavik

Stockholm

Huset ligger i Bergby fritidshusområde norr om Norrtälje. Tomten är bergig och brant. Den är övervuxen med tallskog och buskar. Byggnaden står på plintar och är placerad så att man får utsikt över sluttningen från berget.

 

Huset smälter in med naturen och platsen. Huset består av ett integrerat allrum med kamin och kök. Två sovrum, förvaring, samt hall och wc med dusch finns också.

 

Fasaden är av stående lärkträpaneler behandlad med järnvitrol. Fönster och dörrar är laserad  i naturlig träfärg. Till den stora stugan tillkommer en mindre stuga i samma stil.

Husets byggnadsarea är på 70 kvm

 

 

 

 

Nybyggnad av villa i Genarp, Skåne

Huset ligger i Genarp, en by utanför Lund. Husets placering är intill en åker med fina lantliga vyer. Fasaden är av vit puts med fönster och skjutpartier i mörkgrå kulör. Byggnaden har trädäck runtomkring.

 

Det finns ett stort vardagsrum med en centralt placerad kamin och ett integrerat kök. Det finns takfönster ovan köket som ger ett fint ljusinsläpp. Byggnaden är uppdelad i fyra moduler, med vardagsrum och kök i mitten. I ena modulen finns det en barndel med två sovrum, allrum, walk in closet och badrum. Den andra modulen utgörs av ett större sovrum integrerat med en toalett och walk in closet.

 

Det finns även en groventré med tvätt och förråd samt huvudentré med hall och takfönster.

 

Husets byggnadsarea är på 180 kvm.

 

 

Nybyggnad av ett fritidshus på Gotland

Nybyggnad av ett fritidshus på Gotland. Huset har stora fina glaspartier runtom. Stående brun träpanel och ett plåttak i grå kulör.

 

Huset har ett stort takutsprång som ger skugga under soliga dagar. Huset är placerat i ett skogslandskap med tallar och med utsikt mot havet.

Total BOA fritidshus ca 105 kvm.

 

 

 

 

Nybyggnad av enbostadshus på Ornö utanför Stockholm

Fastigheten ligger på Ornö, en ö i Stockholms skärgård. Tomten är en naturtomt i skyddat område och huset ska göra så lite avtryck på platsen som möjligt. Byggnaden står på plintar och har placerats så man får utsikt över den fina naturen.

 

Huset är i två plan och har förhöjt väggliv. Huset består på bottenvåningen av ett integrerat vardagsrum/bibliotek, kök med matplats, wc med tvätt och entré. Dessutom kamin och ett skjutdörrsparti vid fasaden. På ovanvåningen finns det tre sovrum, mindre wc, förvaring, samt ett arbetsrum.

 

Fasaden är av stående träpaneler behandlade med faluljusröd kulör. Även fönster och dörrar har samma kulör som fasaden. Taket är ett ljusgrått papptak.

Husets byggnadsarea är på 78 kvm.

 

 

 

 

 

Nybyggnad av enbostadshus på Ornö utanför Stockholm

Fastigheten ligger på Ornö, en ö i Stockholms skärgård. Tomten är en naturtomt i skyddat område och huset ska göra så lite avtryck på platsen som möjligt. Byggnaden står på plintar och har placerats så man får utsikt över den fina naturen.

 

Huset är i två plan och har förhöjt väggliv.

Husets byggnadsarea är på 113 kvm.

 

 

 

 

 

Parhus i Vallastaden Linköping

Ett energisnålt passivhus i sten. Ett genomgående tema för huset har varit miljövänliga materialval.

 

Huset är ett gediget hantverk, exklusiva materialval, väl tilltagen takhöjd, detaljer i form av stora fönsterpartier med skjutdörrar samt förråd med sedumtak. 

Till bostaden hör en lummig och privat uteplats i form av trädäckad altan i nordöst med morgon och kvällssol samt med växtlighet i form av ett körsbärsträd och gräsmatta med odlingsmöjligheter. Huset har ett fritt och öppet läge mot Smedstadsbäcken som ligger i direkt anslutning av bostaden. Härifrån når man smidigast via bostadens stentrappa ut mot grönområde och ned mot bäcken. 

Total BOA per bostad 141 kvm.

 

 

 

 

 

JONAS
TÄLJSTEN
ARKITEKTUR
 

bottom of page