top of page

Nybyggnad av Moské i Örebro

Nybyggnad av moské i Örebro. Fasaden kommer vara i betong med mönster av två olika sorters matriser. Moskén kommer att vara i modern stil men ha vissa traditionella arkitektoniska islamiska inslag.

 

Den ska innehålla bönesal vänd mot Mecka. Övriga funktioner är minaret, entré, lobby, skorum, tvagningsrum, toaletter, vilrum, imamrum, uppehållsrum samt bibliotek.

BYA på cirka 1300 kvm.

Bygglov inlämnat 2019. Etapp 1 med stomme och platta är färdigställt. Etapp 2 påbörjat 2023.

 

 

 

Nybyggnad av enbostadshus i Vallentuna kommun, Stockholm. Huset ska byggas på en naturtomt längst upp på en sluttning med utsikt mot lantbrukslandskap i form av åkrar.

 

Huset är i ett plan men med ett loft som bland annat innehåller sovrum och ett mindre rum för utsikt över landskapet. På bottenplan finns det kök och vardagsrum integrerat, badrum, tvätt och ett mindre sovrum.

 

I hjärtat av huset finns en utomhusterrass. Huset ska ha liggande träpanel i en mörkbrun nyans, plåttak i silvermetallic samt vita fönster. Total BYA är på ca 110 kvm.

Beräknas färdigställt under 2024.

 

 

 

Nybyggnad av enbostadshus i Stockholm

Nybyggnad av fritidshus i Linköping. Fastigheten ligger i ett fritidshusområde som angränsar till en sjö. Huset har träfasader i brunsvart kulör. Svarta stora glaspartier vetter med utsikt mot sjön.

 

Takfönster från taket ger fint ljusinsläpp till det kombinerade köket och vardagsrummet. Huset har även två stycken sovrum samt hall och toalett.

BYA 70 kvm och BOA 60 kvm

Bygge påbörjat 2022. Beräknas färdigställt 2024.

 

 

 

Nybyggnad av fritidshus i Linköping

Nybyggnad av ett enbostadshus på två våningar i Linköping, Nykil. Husets fasad är av värmebehandlad furu från Thermowood. Taket är svart plåttak. Fönster och dörrar har även dem svart kulör som kontrast till träfasaden.

 

Stora glaspartier vetter mot trädgården. Till huset uppförs även garage och förråd i samma stil.

 

 

 

Nybyggnad av enbostadshus i Linköping, Nykil

Nybyggnad av Fritidshus på Gotland

Nybyggnad av ett fritidshus på Gotland. Husets fasad är av kalkstensputs med fönster och dörrar i trä. Tak av plåt. Interiören är luftig och takhöjden går upp till nock på vissa ställen. 

 

 

Nybyggnad av café vid Ödeshög

Nybyggnad av ett café med padelbanor utanför Ödeshög. Caféet är beläget nedanför ett naturreservat och har lantliga vyer. Caféet kommer att ha ett rosteri, växthus och omklädningsrum till padelbanorna. 

Bygge påbörjat 2021, beräknas vara färdigställt 2024.

 

 

 

JONAS
TÄLJSTEN
ARKITEKTUR
 

bottom of page