Nybyggnad av fyra radhus i byggemenskap i Vallastaden, Linköping. Vallastaden är en ny stadsdel i Linköping med innovativ arkitektur. Den invigdes som BoExpo september 2017. Det är en nyskapande stadsdel med modern arkitektur. Vallastaden blir en social och ekologisk stadsdel med mycket blandad bebyggelse och grönområden. Radhusen beräknas vara klara under 2018.

 

 Mer finns att läsa på www.vallastaden2017.se

 

 

 

 

Vallastaden Linköping

Nybyggnad av enbostadshus i Vallentuna kommun, Stockholm. Huset ska byggas på en naturtomt längst upp på en sluttning med utsikt mot lantbrukslandskap i form av åkrar. Huset är i ett plan men med ett loft som bland annat innehåller sovrum och ett mindre rum för utsikt över landskapet. På bottenplan finns det kök och vardagsrum integrerat, badrum, tvätt och ett mindre sovrum. I hjärtat av huset finns en utomhusterrass. Huset ska ha liggande träpanel i en mörkbrun nyans, plåttak i silvermetallic samt vita fönster. Total BYA är på ca 110 kvm.

Bygglov inlämnat 2017. Beräknas börja byggas under 2018.

 

 

 

Nybyggnad av enbostadshus i Stockholm

Nybyggnad av Moské i Örebro

Nybyggnad av moské i Örebro. Fasaden kommer vara i betong med mönster av två olika sorters matriser. Moskén kommer att vara i modern stil men ha vissa traditionella arkitektoniska islamiska inslag. Den ska innehålla bönesal vänd mot Mecka. Övriga funktioner är minaret, entré, lobby, skorum, tvagningsrum, toaletter, vilrum, imamrum, uppehållsrum samt bibliotek.

BYA på cirka 1300 kvm

Bygglov inlämnat december 2018. Beräknas börja byggas andra halvan av 2019. Beräknas stå klart 2020-2021.

 

 

 

Fastigheten ligger på Ornö, en ö i Stockholms skärgård. Tomten är en naturtomt i skyddat område och huset ska göra så lite avtryck på platsen som möjligt. Byggnaden står på plintar och har placerats så man får utsikt över den fina naturen. Huset har en byggnadsarea på 78 kvm och är i två plan med förhöjt väggliv. Huset består på bottenvåningen av ett integrerat vardagsrum/bibliotek, kök med matplats, wc med tvätt och entré. Dessutom kamin och ett skjutdörrsparti vid fasaden. På ovanvåningen finns det tre sovrum, mindre wc, förvaring, samt ett arbetsrum. Fasaden är av stående träpaneler behandlade med falu-ljusröd kulör. Även fönster och dörrar har samma kulör som fasaden. Taket är ett ljusgrått papptak.

 

Beräknas vara klart under 2018

 

Nybyggnad av enbostadshus på Ornö utanför Stockholm

Nybyggnad av Fritidshus på Gotland

Nybyggnad av ett fritidshus på Gotland. Husets fasad är av kalkstensputs med fönster och dörrar i trä. Tak av plåt. Interiören är luftig och takhöjden går upp till nock på vissa ställen. Bygglov inlämnat 2016.

 

 

 

Nybyggnad av Fritidshus på Gotland

Nybyggnad av ett fritidshus på Gotland. Träfasad med grå patina. Tak och fönster i silvermetallic. Bygglovshandlingar inlämnade 2017.

 

 

 

Nybyggnad av Fritidshus på Gotland

Nybyggnad av ett fritidshus på Gotland. Husets fasad är av trä, stora glaspartier vetter mot havet. Huset har ett stort takutsprång som ger svalka under soliga dagar. Bygglovshandlingar inlämnade 2017.

 

 

 

Nybyggnad av ett enbostadshus på två våningar i Linköping, Nykil. Husets fasad är av värmebehandlad furu från Thermowood. Taket är svart plåttak. Fönster och dörrar har även dem svart kulör som kontrast till träfasaden. Stora glaspartier vetter mot trädgården. Till huset uppförs även garage och förråd i samma stil. Huset beräknas klart under 2019. 

 

 

 

Nybyggnad av enbostadshus i Linköping, Nykil

Nybyggnad av flerbostadshus i Sälen

Nybyggnad av två stycken flerbostadshus som ska användas som fritidshuslägenheter. Totalt 8 st lägenheter i två våningar per byggnad. Byggnadernas fasad är av stående träpanel behandlad i grå kulör. Bygglov inlämnat 2019. Husen beräknas stå klara under 2020. 

 

 

 

Förslag på attefallshus

Framtagande av två olika sorters typhus attefall 25 kvm. Byggnaderna ska kunna vara flexibla och både användas som bostäder samt garage. Panel ska kunna vara valfri men med stomme i betong som har en bestämd håltagning i ytterväggar.

 

 

 

Vunnen markanvisningstävling i egen regi i Vallastaden Linköping. Parhusen är på ca 145 kvm BOA vardera i två plan. Stomme är betongelement. Pågående projekt. Nuvarande skede skisser. 

 

 

 

Parhus i Vallastaden Linköping

Nybyggnad av flerbostadshus i Höllviken, Skåne. Nuvarande skede bygglovshandlingar. Två våningar med loftvåning samt garage och förråd under mark. Loftgångar och terrasser. 18 st lägenheter. Cederträ och grå betongputs. Pelarsystem i trä. Miljöhus, liten lekplats och cykelparkering hör också till. Total BTA 1713 kvm.

 

 

 

Nybyggnad av flerbostadshus i Höllviken

Exteriör