top of page

Nybyggnad av radhus i Borlänge

Markanvisningstävling i Borlänge.

 

 

 

Idéskiss på ett minimalistiskt fritidshus vid resort i Skåne. Fasaderna har liggande cederträpanel målade med svart falu slamfärg. Fönsterpartierna är av trä. Huset står på pelare för att kunna smälta in i landskapet, dessutom ger det ett luftigt intryck. Den mörka färgen ger en fin kontrast till omgivningens gröna naturlandskap. Planlösningen i bottenplan innehåller sovrum, wc och vardagsrum integrerat med kök. På plan 2 finns det en stor utomhusterrass som delvis är täckt men med ljusinsläpp i tak på valda partier. Från takterrassen har man utsikt över naturen runtomkring.

 

 

Fritidshus i Skåne

Bostadsprojekt med Mima Arkitekter i Malmö. Projektet gick ut på att förtäta ett redan befintligt bostadsområde med nya flerbostadshus, ett så kallat infillprojekt. Projektet innefattar tre större hus. Byggnaderna har trästomme som är synlig i fasad. Mellan trästommarna är det skivbeklädnad. Arkitetkuren anspelar på äldre Holländsk arkitektur med en modern touch. De tre husen innehåller hyreslägenheter i de högre partierna och studentlägenheter i de lägre huskropparna. Takmaterialet är av sedum (gröna tak). Vid balkongarna och på den utanpåliggande trästommen är det klängväxter.

 

 

Bostadsprojekt i Malmö

Förslag på ett nytt typhus baserat på den klassiska Dalslandsstugan. Huset är av trä och i två plan. Fasaden är i stående träpanel målad med ljusröd falufärg. Huset har moderna drag med dess avskalade form och stora fönsterpartier. Det tilllsammans med ett klassiskt naturrött tegeltak ger huset en blandning av nytt och traditionellt.

 

 

Dalslandsstugan 2.0

Fritidshus i Småland

Idéskiss på ett nytt fritidshus. Huset har en mörkbrun liggande träpanel. Det finns stora skjutpartier i bottenvång och tillgång till uteplats. Huset står på pelare för att ge ett luftigt intryck. Det medför att huset smälter ihop med landskapet. Bottenvåningen har kök och vardagsrum integrerat. Dessutom finns det ett sovrum, wc och förvaringsmöjligheter. I "tornet" på bild till vänster finns det två våningar till. Två loft (plan 2 och 3). Plan 2 innehåller två mindre sovrum och en liten toalett. Det finns även en stor utomhusterras.Plan 3 är ett mindre loft som kan användas som allrum, dessutom finns det ett stort fönster med utsikt mot landskapet.

 

 

Förslag på ett nytt flerbostadshus vid torget i Katrineholm. Huset form är ren och enkel med ett kontinerligt materialval av rött tegel på väggar och tak. Det ger huset en skulptural form. På bottenvåningen är det butiker och caféer. På plan 2 och 3 är det bostäder.

 

 

Flerbostadshus Katrineholm

Villa i Värmland

Idéskiss på en liten villa i de värmländska skogarna. Huset är av trä. Det finns stora fönsterpartier där man har utsikt mot skogen. Byggnaden har kök och vardagsrum integrerat och en stege/trappa upp till loft. Det finns även en stor utomhusterrass.

 

Förslag på en ny idrotts och gymnastikhall

Förslag på en ny idrotts och gymnastikhall för Värmdö GK i Värmdö kommun. Idrottshallens fasad  ska vara av stående träpaneler i olika dimensioner i fyra olika sektioner. Byggnaden innehåller bland annat tävlingshall, träningshall, gym, lobby, parkour, klättringsvägg, café och konferensrum. Total BYA ca 4000 kvm.

 

 

 

 

Nybyggnad av gäststuga på Ornö i Stockholms skärgård

Nybyggnad av en gäststuga till ett befintligt fritidshus. Brun träfasad och plåttak. Innehåller kombinerat pentry och vardagsrum med terrass. Sovrum och WC. 

 

 

 

 

Nybyggnad av villa i Halmstad

Fastigheten ligger på en udde i Simlångsdalen utanför Halmstad. Tomten har sjöutsikt och ligger på en höjd med vatten runt om kring. Byggnaden är i ett plan men har en trappa upp till ett mindre loft. Huset har stora skjut och glaspartier mot sjön. Fasaden ska vara av furu och taket bekläs med växtlighet (sedumtak). Total byggnadsarea är 231 kvm. 

 

Nybyggnad av Fritidshus i Stockholm

Nybyggnad av ett fritidshus på Träskö i Stockholms skärgård. Huset är av trä och ska stå på pelare. Byggnaden är indelad i tre separata moduler för tre familjer. Kök gemensamt. 

 

 

 

Nybyggnad av parhus i Linköping

Markanvisningstävling, nybyggnad av parhus i Vallastaden, Lin köping. Byggnaden har två plan + ett loftplan. Det finns balkonger mot nordväst och takterrasser mot sydöst. Det tillför en öppenhet i gaturummet och mot kvartersmarken tillsammans med att entrén ligger på en sida och trädgården mot en annan sida och att huset är genomgående. Långsidorna är slutna. Byggnaden har stora ljusa fönster som gör att den kommer att uppfattas som öppen och ljus. Bland annat de stora glaspartierna på bottenplan vid trädgården. En grön innergård med växter, gräs och träd ger en privat oas.

Boa per parhus 194 kvm.

 

 

 

Nybyggnad av ett Attefallshus i Stockholm

Ett Attefallshus får högst vara på 25 kvm. Det här Attefallshuset har två rum, en wc och ett loft. En liten trappa går upp till loftet. En kamin finns också centralt placerat i huset. Huset står halvt på pelare pga av den branta terrängen. Byggnaden ska ha rött plåttak, ljusröd falufärg och röda fönster.

 

 

Nybyggnad av flerbostadshus i Höllviken, Skåne. Nuvarande skede bygglovshandlingar. Två våningar med loftvåning samt garage och förråd under mark. Loftgångar och terrasser. 18 st lägenheter. Cederträ och grå betongputs. Pelarsystem i trä. Miljöhus, liten lekplats och cykelparkering hör också till. Total BTA 1713 kvm.

 

 

 

Nybyggnad av flerbostadshus i Höllviken

Förslag på attefallshus

Framtagande av två olika sorters typhus attefall 25 kvm. Byggnaderna ska kunna vara flexibla och både användas som bostäder samt garage. Panel ska kunna vara valfri men med stomme i betong som har en bestämd håltagning i ytterväggar.

 

 

 

Nybyggnad av Fritidshus på Gotland

Nybyggnad av ett fritidshus på Gotland. Träfasad med grå patina. Tak och fönster i silvermetallic. 

 

 

 

Nybyggnad av fritidshus på Timrarön i Stockholms skärgård. Byggnaden är placerad alldeles intill strandkanten och har ett stort trädäck runtomkring.

 

Huset är i ett plan plus loft. Från loftet har du en balkong där du har fin utsikt mot havet. Fasadmaterial är trä, målad i svart kulör. Även fönster och dörrar är i svart kulör.

 

 

 

Nybyggnad av fritidshus på Timrarön Stockholm

Idéskiss på ett nytt fritidshus i Halland. Huset är tänkt att ligga i en glänta i skogen och ska stå på pelare en bit ovanför marken. Fasad och tak ska vara av furu. Det finns en loftdel i form utav en kvadratisk kub. Husets vardagsrum har ett stort glasparti där man har utsikt mot skogen.

 

 

 

Fritidshus i Halland

Nybyggnad av flerbostadshus i Sälen

Nybyggnad av två stycken flerbostadshus som ska användas som fritidshuslägenheter. Totalt 8 st lägenheter i två våningar per byggnad. Byggnadernas fasad är av stående träpanel behandlad i grå kulör. 

 

 

 

 

JONAS
TÄLJSTEN
ARKITEKTUR
 

bottom of page